Upale i holesterol

Upale su isto toliko moćne koliko i holesterol

Nezavisno istraživanje koje se pojavilo u Medicinskom Žurnalu Nova Engleska ukazuje na to da su upale isto toliko moćne kao i holesterol. Jedan članak u Zdravlju Muškaraca (Dec. 2004), Upala Arterija, slaže se, izveštavajući da su „upale tromo sagorevanje koje je potpaljuje na hiljade srčanih udara i kapi. svake godine“.

Prema Polu Rikeru, MD (Doktor Medicine), profesor medicine na Harvardskoj Medicinskoj Školi, „Polovina srčanih udara i kapi u Americi svake godine javlja se među onim ljudima sa esencijalno normalnim nivoom holesterola“. Dr. Riker nastavlja, „Mnogo što šta je vezano za bolesti srca od samih lipida. Srčani udar se dešava kada se naslage (plak) iskidaju unutar vaših krvnih sudova. Kidanje ne zavisi samo od toga koliko ima naslaga, već i od nivoa upale“.

Prema izveštaju iz 2003-će sa Univerziteta Južna Florida, hronična upala, delom usled pomanjkanja estrogena, može da učini žene u menopauzi ranjivim u odnosu na degenerativna stanja kao što su artritis, osteoporoza, arterioskleroza i Alzhajmerova bolest.

Upale niskog nivoa nalaze se isto tako u osnovi starenja i bolesti povezanih sa starenjem, prema dermatologu Doktoru Nikolasu V. Perikoneu koji kaže, „Koža se uvek upali usled sunca, vremenskih prilika, zagađenja vazduha i raznih proizvoda jer je ona interfejs između okoline i našeg tela. Traženje najboljeg načina za smanjenje rizika od oboljavanja i usporavanje procesa starenja znači redovno uzimati nutricijente sa moćnim anti-upalnim aktivnostima.  Možemo da kontrolišemo brzinu starenja putem trostruko-povezanog pristupa koji uključuje ishranu, dodatke ishrani i kreme „.

Moringa sadrži 36 anti-upalnih jedinjenja.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s