Hlorofil

Hlorofil

 

Benefiti hlorofila
Prirodni iscelilac

  • Neutalizuje toksine
  • Ispire toksine iz vašeg tela
  • Pročišćava jetru
  • Eliminiše zagađenost teškim metalima
  • Pomaže ojačavanje imunološkog sistema
  • Pomaže u građenju crvenih krvnih zrnaca
  • Podmlađuje na ćelijskom nivou
  • Snižava ph nivo u telu

Hlorofil – jedan od fitonutricijenata Moringe

Hlorofil, zeleni pigment biljaka, je alkalizujuća jedinjenje koje se nalazi u biljkama  koji pomaže uklanjanje zakiseljavajućih efekata tipično visoko-masne, visoko-proteinske ishrane na zapadu. Budući da još uvek nije spoznato da je hlorofil esencijalni nutricijent, njegov “nedostatak” ne postoji. Ljudima koji ne jedu puno zelene hrane imaju manjak hlorofila u svojoj ishrani.

“Hlorofil je uključen u najvažniju hemijsku reakciju na zemlji, fotosintezu. Bez njega naši životi ne bi bili mogući. Hlorofil je glavna hemikalija koja je temelj svih naših opskrba hranom i stvaranja kiseonika.

Hlorofil na koji se često ukazuje kao na “krv biljaka” je blisko povezan sa hemoglobinom – crveni pigment crvenih krvnih zrnaca koji je kod mnogih životinja odgovoran za prenošenje kiseonika. Glavna razlika ova dva molekula je metalni element u njima. U ljudskoj krvi se hemoglobin sastoji od gvožđa, a kod hlorofila je metalični element magnezijum. Neki ljudi veruju da ova sličnost  pomaže hlorofilu da bolje bude apsorbovan i iskorišćen za “ojačavanju” krvi i borbu sa anemijom. Neki naučnici i nutricionisti ne veruju da on biva apsorbovan iznutra (kako bi obogatio krv) već da umesto toga deluje lokalno – na taj način poboljšava zdravlje usta, stomaka i crevnog trakta.

U bilo kom slučaju, postoje brojni dokazi da bi hlorofil mogao da izleči ili olakša akutnu infekciju disajnog trakta i sinusa, hronične čireve (ulcere) i zadah iz usta. Takođe ubrzava zaceljivanje rana i pokazano je u studijama na životinjama da potire uticaje brojnih toksina iz okoliša (uključujući i one iz hrane), a koji izazivaju rak. Druge studije su pokazale da hlorofil pomaže funckionisanje jetre i detoksikaciju tela.

Moringa je jedna od samo nekoliko vrsta hrane koja sadrži hlorofil zajedno sa mnogim drugim nutricijentima (vitaminima, mineralima, proteinima, blagotvornim masnoćama) i još pride svemu tome ima i sjajan ukus. Tamno zeleno povrće i bilje kao što je Rimska salata, spanać ili peršun su izvrsni izvori hlorofila, ali oni ne obezbeđuju mnoge od drugih nutricijenata koje pruža Moringa.”

Odlomak iz knjige “Čudesno Drvo” od farmakologa Monike Marku.

Jošš malo o Hlorofilu

Moringa oleifera – najbogatija biljka hranljivim sastojcima

Samo jedna kašičica praha lista moringe u vašem omiljenom jelu ili napitku pomaže vam da dosegnete vašu preporučenu porciju povrća za 5 do 9 dana.

Ljudi natprosečnog zdravlja, nalaze da im moringa daje dobrodošlo pojačanje energije i održivo osećanje blagostanja. Najveće benerfite smo videli da imaju ljudi sa uobičajenim ili lošim zdrvljem.

Lista zdravstvenih benefiti uključuje:

  • Pojačavanje i održavanje energije prirodnim putem
  • Daje osećanje opšteg blagostanja
  • Ishranjuje imunološki sistem tela
  • Promoviše zdrav cirkularni sistem
  • Pojačava prirodnu odbranu tela
  • Podiže mentalnu jasnoću
  • Obezbeđuje hranu za oči i mozak
  • Unapređuje metabolizam bio-raspoloživim sastojcima
  • Potpomaže prirodni serum holesterol
  • Poznato je da pomaže gubitak težine
  • Promoviše zdravo varenje
  • Deluje kao antioksidant
  • Visoka alkalnost pomaže ta uravnotežite pH nivo tela.
  • Ima prirodne benefite protiv starenja
  • Anti-inflamatorna pomoć
  • Podržava normalni nivo šećera u telu

Takođe Moringa List sadrži visoku koncentraciju hlorofila. Hlorofil je takođe poznat kao “krv biljka” i on biljkama daje njihovu zelenu boju. Hlorofil je supstanca koja je bogata magnezijumom sa formom koja je slična hemoglobinu ljudske krvi. Hemoglobin je molekul koji prenosi kiseonik u krvi.

Pokazalo se da se benefiti većeg broja zeleniša (povrća, zelja) direktno pripisuju koncentraciji hlorofila u njima. Poznato je da se hlorofil suprotstavlja infekcijama, da čisti telo od neželjenih toksina, ubrzava zarastanje rana, popravlja cirkulatorni, imunološki, digestivni i detoksifikacioni sistem tela. Usled svoje sličnosti hemoglobinu, hlorofil biva lako apsorbovan u ljudsku krv koja prenosi hranljive tvari efikasno i  uspešno do svake ćelije tela. Uključivanje hlorofila u nečiju ishranu je istovetno konzumiranju energije života.

Zelene biljke koje su jako popularne po svom sadržaju hlorofila uključuju:

Green plants that are highly popular due to their content of chlorophyll include:

  • Spanać
  • Babure
  • Boraniju
  • Peršun
  • Mladi grašak
  • Celer
  • Asparagus
  • Brokoli
  • Zeleni kupus
  • Pšeničnču travu (Wheatgrass)

Moringa lišće sadrži 6 890 mg hlorofila po kilogramu suve materije. Mnogi su smatrali da Pšenična trava ima superiornu koncentraciju hlorofila, veću od bilo kog od zeleniša koji je gore naveden. Moringa sadrži 4 puta (4x) više hlorofilnog sadržaja od pšenične trave.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s