Sredovečne Žene

Generalno je ljudima u svojim 40-tim i 50-tim, a naročito ženama, potrebno puno vitmaina i minerala za održavanje normalnog funkcionisanja tela.

Sredovečne žene pate od mnogih zdravstvenih poremećaja usled fizioloških i enzimskih promena u telu. Moringa im pomaže na mnoge načine i osnažuje ih kako bi mogle da prođu kroz ova stanja sa radošću i na lagodniji način.

Menopauza:
Menopauza je kritična faza u životu svake žene. Iako je to bolna faza, one mogu prevladati simptome menopauze uz pomoć pravilne ishrane. Dobro izbalansirana nutritivna dopuna ishrani je od suštinske važnosti tokom menopauze, jer omogućava telu da se automatski prilagodi hormonskim promenama, na prirodan način održavajući estrogen iz nadbubrežne žlezde i masnih naslaga. Tokom menopauze telu je potrebna dodatna količina gvožđa i kalcijuma da bi kompenziralo gubitak krvi. Zbog neredovnog toka krvi i hormonalnih promena, žene se osećaju umorno i povremeno stresno. Prah lista Moringe sa 17 puta više kalcijuma od onoga kod mleka i 10 puta više vitamina A od onoga kod šargarepe, pomaže da se ublaže simptomi menopauze.

Visoki sadržaj vitamina C kod Moringe je dobro poznat po svojem uticaju na imunološki sistem i ojačavanje krvnih sudova. Za Bio-flavonoide kao što je Kvarcetin, koji se nalaze u prahu lista Moringe, se takođe veruje da ublažuju valunge. Visoki sadržaj vitamina E, prisutan u Moringi, je takođe od pomoći kod vaginalne suvoće i jedna studija je pokazala da je samo 400 IU vitamina E uzetih na dan tokom 1 do 4 meseca pomoglo ženama.

Snaga kostiju:

Menopauza ostavlja žene sa oslabljenim kostima i čini ih krajnje osetljivima na osteoporozu. Ako telo suoči sa manjkom preporučene dnevne doze unosa kalcijuma, ono apsorbuje kalcijum iz kostiju i zuba te ih na taj način oslabljujući. Moringa sa svojim visokim sadržajem kalcijuma pojavljuje se kao rešenje ovog problema. Budući da je kalcijum koji se nalazi u Moringi dobijen iz 100%-to prirodnog izvora, telo ga veoma lako apsorbuje. Visoki sadržaj magnezijuma koji se nalazi u Moringi je takođe veoma važan mineral za kosti u post-menaopauznom stadijumu. Magnezijum, takođe znan i kao „smiriveč“, će pomoći kod simptoma kao što su anksioznost, razdražljivost i kod drugih iznenadnih promena raspoloženja.

Depresija:

Istraživači stalno insistiraju na tome da je jedan od glavnih uzroka depresije nedostatak odgovoarjućih nutricijenata u ishrani. Veruje se da neravnoteža nutricijenata  pokreće hormonalnu neravnotežu a to će nadalje voditi ka depresiji. Studije su pokazale da depresija postaje uobičajena mađu Amerikankama a žene u sovjim 30-tim i 40-tim su izuzetno sklone depresiji i poremećaju sna. U većini slučajeva se depresija može izlečiti pravilnom opskrbom tela odgovarajućim nutricijentima.  Uzgred, Moringa je napakovana sa vitaminima A, B, C, E, kalcijumom, kalijumom, brojnim flavonoidima i mineralima, i kada se redovno uzima, ne samo da pomaže ljudima da prevziđu depresiju već ih stavlja i na put ka zdravom načinu života. Terra je ponosna da vam ponudi najhranljiviju biljku na planeti u njenoj najčistijoj formi.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s