Dojilje (majke u laktaciji)

Pokatkad se istraživači Moringe pitaju da li je Bog stvorio ovo „Moringa Drvo“ samo da bi moglo služiti majkama dojiljama.

Dojiljama je obično potrebno mnogo više nutricijenata od običnih osoba a Moringa Listovi i Plod izgleda da obezbeđuju većinu potrebnih vitamina, minerala, proteina, karotenoida, ugljenih hidrate  sve zajedno u jednom paketu. Moringa sa 17 puta više kalcijuma od mleka i sa visokim sadržajem vitamina A, ne samo da pomaže povećanju količine mleka koju izlučuju majke-dojilje već takođe i poboljšava kvalitet mleka koje se proizvodi. Majke koje regularno uzimaju Moringu će imati bolji nutritivni profil i mleko koje izlučuju će biti ispunjeno većom količinom nutricijenata.

Galaktogogusi su biljke koje podižu na viši nivo i uspostavljaju tok majčinog mleka. Moringa je jedna od najviše izučavanih biljaka na Filipinima. Više studija je potvrdilo njenu efikasnost kao galaktogoge. Ipak, obično se preporučuje da se daje 3 dana postnatalno ili nakon porođaja kako bi indukovala laktaciju. Uticaj Moringinih Listova na pojačavanje laktacije je evidentiran sa većim povećanjem maternjeg nivoa serum prolaktina. Prolaktin je najvažniji hormon za inicijalizaciju laktacije. Prah Moringinih Listova je efikasan galaktagogus ako se daje pre porođaja u udarnim dozama odgovarajućih količina.

Neverovatno visok sadržaj gvožđa u Moringi, kombinovan sa visokim sadržajem Beta karotena koji pomaže poboljšanje količine hemoglobina u krvi. Uvćani hemoglobin takođe služi tome da poboljša sposobnost krvi za apsorpcijom kiseonika, i rezultira u sveopštem poboljšanju metaboličkih aktivnosti tela. Uvećani sadržaj hemoglobina, takođe služi tome da poboljša imunološki sistem tela, a što je od vitalne važnosti tokom dojenja.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s